Összetevők
40 dkg hámozott sütőtök, kockára vágva |
10 dkg quinoa |
1 db sörretek zöldje, csíkokra vágva (céklalevéllel vagy retek/brokkoli csírákkal helyettesíthető) |
10 dkg bébispenót és rukkola (vegyesen) |
1 csokor petrezselyem, finomra vágva |
kókuszolaj vagy olívaolaj |
só, ízlés szerint |
- |
A salátaöntethez : |
4 ek. extra szűz olívaolaj |
2 ek. natúr céklalé vagy feketeberkenye direkt leve |
1 ek. almaecet vagy fehér balzsamecet |
só és bors, ízlés szerint |
A magnézium leggazdagabb természetes forrásai a csiga, a tintahal, a polip, a kagylók és egyéb tengeri herkentyűk, valamint a vadhúsok, a leveles zöldségek, a sütőtök és a quinoa. Ezek mind csodálatos alapanyagok, de először a zöldségek és a quinoa ihlettek meg. A magnézium az egyik legfontosabb tápanyag, amely több száz folyamatban vesz részt az emberi szervezetben.
A sütőtököt hőálló edénybe vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal vagy kókuszolajjal, majd sózzuk és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A quinoát hideg víz alatt átmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. Ha elkészült, félretesszük, lefedjük és állni hagyjuk. A salátaöntet hozzávalóit alaposan elkeverjük. A salátaleveleket és a zöldfűszereket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a sült tököt és a főtt quinoát. A dresszinggel meglocsolva tálaljuk. Vajon pirított tintahalhoz, tengeri herkentyűkhöz remekül passzoló köret.