Összetevők

4 pecsenye kacsacomb
2 ek. olvasztott kacsazsír
4 mandarin vagy 2 narancs leve
2 citrom héja + 1 citrom leve
6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 tk. őrölt kömény
1 kk. őrölt csili
2 tk. méz
só és bors, ízlés szerint
-
lilakáposzta, vékonyra szeletelve
2 ek. majonéz
1 citrom leve
só, ízlés szerint
2 csokor friss snidling, finomra vágva

A vörös húsok és a belsőségek, a szárnyasok közül pedig a kacsa és a liba a vasban leggazdagabb élelmiszerek. Receptjeink között több májas étel is található, így most a sokak által kedvelt kacsacombot választottam. Érdekesség, hogy a szervezetünk az állati forrásokból származó hem-vasat tudja a leghatékonyabban feldolgozni. Egy kedves barátomtól tanultam az alábbi receptet, amely mindig mindenkit lenyűgöz! Szerencsére egyszerűen elkészíthető és nagyon finom!

Egy kis tálkában alaposan összekeverjük a fokhagymát, a mandarinlevet, a citromlevet, a mézet, a köményt, a csilit, a sót és a borsot. Ezek után hőálló edénybe öntjük a kacsazsírt, majd a kacsacombok mindkét felét megsózzuk és a bőrös oldalával felfelé belehelyezzük az edénybe. Ráöntjük a tetejére a fűszeres szószt, lefedjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. Az idő letelte után óvatosan ellenőrizzük, hogy kellően megpuhult-e a hús. Ha igen, akkor vegyük le róla a fedőt és süssük 200 fokon további 10-15 percig, vagy amíg ropogós nem lesz a bőre. A lilakáposztát összekeverjük a majonézzel, a citromlével és a sóval, majd gazdagon megszórjuk snidlinggel. Készíthetünk akár párolt lilakáposztát is egy kevés víz, balzsamecet, köménymag és só hozzáadásával. Lefedve 20-25 perc alatt elkészül. Főtt burgonyával vagy édesburgonyával, szezonban sütőtökkel ajánljuk.

Hasonló receptek: