Hozzávalók 4 személyre
12 dkg sushi rizs vagy kerekszemű rizs |
4 nori lap (algalap) |
12 dkg olívaolajban eltett szardínia |
zöldségek, ízlés szerint |
só, ízlés szerint |
A kalciumot könnyedén biztosíthatjuk a szervezetünk számára akár az étrendünkön keresztül is. A kalciumnak a csontokba való beépüléséért bizonyos hormonális folyamatok felelnek a leginkább, emellett pedig rendszeres testmozgással hathatunk pozitívan a csontsűrűségünkre. Amennyiben gyakran fogyasztunk zöldségeket, kistestű halakat, és esetleg jó minőségű hosszan érlelt sajtokat, nem kell a kalcium hiányától tartanunk.
A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. A nori lapot magunk elé helyezzük, majd a kihűlt rizsnek kb. a felét egyenletesen eloszlatjuk. Ezután egy vízszintes csíkban beletesszük a tölteléket, amely ebben az esetben olívaolajban eltett szardínia, káposztacsíra és spenót volt. Szorosan feltekerjük és máris fogyasztásra kész! Választhatunk másfajta zöldségeket, illetve egyéb kistestű halakat is, pl. sprotnit, makrélát vagy heringet. Az eredmény 4 tekercs, amely 32 szeletet jelent 4 fő részére.